Nu a mai rămas mult până când se va deschide oficial unitatea de producție Autoliv de la Onești. Ieri, câțiva oameni din cadrul Diviziei Strategie-Dezvoltare a Autoliv România au inspectat stadiul lucrărilor de la halele de pe strada Gării.

Sursele UNU PE TROTUȘ susțin că procesul de recrutare de personal este departe de a se fi încheiat, chiar dacă compania producătoare de sisteme de siguranță auto și-a definitivat, în linii mari, echipa pentru fabrica de la Onești.

Vorbim însă doar despre echipa de producție, pentru că în perioada următoare urmează un nou val de recrutări de personal, de această fiind vizați exclusiv oneștenii cu studii superioare, din toate zonele (tehnic, economic și socio-administrativ). Prin urmare, abia acum urmează să fie scoase la concurs posturile cele mai bine remunerate (director general, director executiv, directori de servicii, etc)! Autoliv are de unde alege! Pe “lista de așteptare” se numără mai mulți foști angajați ai RAFO, care au o experiență bogată în activitatea de management tehnico-economic. “O să fie bătălie mare, pentru că și retribuțiile sunt pe măsură. Sper ca nevastă-mea să prindă și ea un post. Chiar se mira de ce nu a fost contactată până acum, nu știam că mai urmează o rundă de angajări. E bine că se face astfel, că nu s-au amestecat treburile. Acum, să dea Dumnezeu să fie chemată la interviu și să semneze contractul!”, ne-a declarat un tânăr.

Procesul de recrutare de personal pentru administrație va demara cât de curând, imediat după ce fabrica Autoliv de la Onești va începe să producă (cel mai târziu până la sfârșitul lunii martie).

În altă ordine de idei, echipamentele pe care se va lucra la Onești vor fi aduse de la Sfântu Gheorghe și sunt cele pe care se formează în prezent oneștenii deja selectați, în cadrul stagiului de pregătire din localitatea covăsneană. În plus, vor mai fi aduse echipamente de la Brașov. Tot în aceste zile, reprezentanții Autoliv au stabilit și componența echipei (mecanici, electricieni, etc) care va asigura mentenanța utilajelor.

În cadrul fabricii Autoliv Onești vor lucre pentru început un număr de circa 300 de persoane, iar producția va fi axată pe învelirea în piele a volanelor. Până la sfârșitul anului viitor, numărul angajaților unității de producție de la Onești va ajunge la aproximativ 800.