Podul peste Trotuș nu va intra în reabilitare mai devreme de sfârșitul anului viitor, iar până atunci se găsesc tot felul de soluții de provizorat, una mai ingenioasă ca alta, pentru ca traficul rutier să se poată desfășura în condiții cât de cât normale, iar pietonii să aibă și ei alternative convenabile.

Un cititor ne-a trimis pe adresa redacției o fotografie în care se observă mai mulți muncitori prestând de zor pe podul cu pricina, în locul în care partea pietonală este pe punctul de a se prăbuși. Din spusele reporterului nostru de ocazie, “doreii” s-ar speti de mama focului ca să ridice un soi de parapet, direct pe carosabil, la o distanță de jumătate de metru de bordură, astfel încât pietonii care se încăpățânează să traverseze podul pe partea respectivă să nu poată fi acroșați de vreo mașină.

Prima măsură luată în cazul podului peste Trotuș a fost să se împrejmuiască zona cu probleme cu un gard de protecție, dintre acelea de care folosesc jandarmii cu ocazia mitingurilor autorizate. Această operațiune nu a adus nimic bun, ca să ocolească bordura ce stă să se prăbușească pietonii fiind nevoiți să circule pe carosabil, riscul producerii de accidente fiind destul de mare.

Nici a doua soluție găsită de autorități – trasarea de urgență a unui marcaj pietonal în apropierea podului pentru ca oamenii să poată traversa pe partea opusă – se pare că nu a dat rezultatele scontate. Această măsură a fost luată cu mare rapididate de către autorități, după ce UNU PE TROTUȘ semnalase problemele grave de acolo. (Citește: https://unupetrotus.ro/reactie-in-timp-record-a-autoritatilor-onestene-in-cazul-podului-peste-trotus-cu-asta-chiar-ne-au-dat-pe-spate-foto-exclusiv/ ).

“E șmecherie mare cu podul ăsta! Treabă românescă în cel mai pur mod cu putință. Așa cum s-a făcut și la bibliotecă, unde cade gresia de pe pereții exteriori într-o veselie. În loc să o dea jos pe toată, dacă tot se desprinde așa de ușor, ei montat acele plase de protecție care dau ca naiba, strică tot aspectul clădirii!, ne-a mai spus tânărul care a pozat “Doreii” în acțiune.