În condițiile în care strada Calea Mărășești din Onești este parte a două rute intens circulate, DN 11 Brașov – Bacău și DN 11A Onești – Bârlad, polițiștii rutieri oneșteni au propus administrației publice locale – care are în administrare sectoarele de drumuri situate în intravilanul localității – o modificare menită să ajute la fluidizarea traficului rutier în zona respectivă.

Astfel, de la mijlocul săptămânii trecute, s-a decis ca trecerea de pietoni situată în dreptul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Onești (clădirea fostului Notariat de Stat) să fie mutată câteva zeci de metri înspre ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna, mai precis în dreptul service-ului auto “Cociș”.

Prin această măsură s-a urmărit descongestionarea traficului în zonă la orele de vârf, în condițiile în care de multe ori se întâmpla ca sensul giratoriu din zona gării (cel cu monumentul “Voievodul”) să se blocheze complet.

“Acest sens giratoriu se va mai bloca și mai departe, uitați ce a fost ieri, când s-au impus restricțiile alea la pod. Chiar și așa, consider că este o intervenție necesară, care se impunea.

Cu trecerea de pietoni chiar lângă sensul giratoriu, cum era până acum, blocajele erau inevitabile. Era de ajuns ca două-trei mașini să oprească pentru a acorda prioritate pietonilor și gata, toată intersecția devenea inutilizabilă. Poate n-ar strica și un semafor la trecerea asta, cum este la trecerea de pietoni din față de la Nevila. Nu s-ar mai sta după fiecare pieton în parte. Să aibă și pietonii dreptul să treacă strada, nu zic, dar o dată la 2 minute și cel mult 20 de secunde, mi s-ar părea rezonabil”, a apreciat un șofer.

În altă ordine de idei, circulația pe podul peste râul Trotuș – restricționată ieri pe o singură bandă, ceea ce a provocat blocaje imense (șoferii au stat în coloană ore în șir – detalii AICI) – se desfășura în această dimineață din nou pe două benzi.

Aceasta este probabil o măsură temporară până când se va găsi o soluție viabilă, astfel încât să se reducă timpii de așteptare pentru șoferii care tranzitează podul, după începerea lucrărilor de reabilitare.