În această dimineață, au intrat în vigoare restricțiile de trafic de la podul peste râul Trotuș, fiind pornite cele trei semafoare (detalii AICI), iar șoferii care au fost nevoiți să folosească această rută și-au dat seama că trebuie să ia serios în calcul variantele ocolitoare existente (detalii AICI).

Un șofer care venea dinspre Târgu Ocna spre Onești s-a oprit la coada care ajungea chiar în dreptul indicatorului de intrare în oraș, iar până când a trecut podul a durat, pe ceas, fix jumătate de oră, în condițiile în care nu a avut de parcurs nici măcar un kilometru. “850 de metri, mai precis, mi-a indicat Google Maps. E groaznic!, a explicat acesta.

Aceeași poveste și dinspre Bacăul spre Onești, unde coada ajungea la un moment dat până la intrarea în localitatea Brătila! “De la service-ul lui Hasan, în 25 de minute nu cred că am făcut mai mult de 300 de metri. Dintr-un taxi am văzut cum au coborât toți pasagerii, au luat-o pe jos”, ne-a mărturisit un șofer.

“Pentru toată lumea e la fel, nu doar pentru unii sau pentru alții. Trebuie să avem răbdare. Toți strigam încontinuu: <podu’, da’ podu!>, iar acum când s-au apucat de treabă, văd pe unii că strâmbă din nas. Asta e, vom avea de tras o perioadă”, a comentat un alt șofer.

În ciuda disconfortului creat, lucrările de reabilitare a podului peste râul Trotuș nu puteau fi amânate din cauza stării avansate de degradare a obiectivului.