În prezența unui reprezentant al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și a unui echipaj de polițiști rutieri din Onești, au fost puse în funcțiune, în această dimineață, semafoarele cu ajutorul cărora se va dirija circulația pe podul peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău, respectiv Târgu Ocna, cât timp vor fi executate lucrările de reabilitare a obiectivului.

Sunt 3 semafoare, unul montat în dreptul benzinăriei Mol și alte două la capătul celălalt al podului, unul pentru cei care vin de la Bacău și al doilea pentru șoferii care vin dinspre Târgu Ocna.

Momentan, culoarea verde a semafoarelor a fost reglată astfel: 120 de secunde pentru semaforul de la Mol, 90 de secunde pentru cei care vin dinspre Bacău și 60 de secunde pentru mașinile care vin dinspre Târgu Ocna, cu anumiți timpi de temporizare. Acești timpi pot fi însă modificați în funcție de valorile de trafic înregistrate.

Pentru cazurile de urgență (salvare, poliție, pompieri), un lucrător al constructorului care va fi amplasat în zonă în permanență va acționa toate cele trei semafoare simultan, astfel încât acestea să indice culoarea roșie, iar singura bandă de mers disponibilă pe pod să fie liberă pentru unitățile aflate în misiune.

TRASEE ALTERNATIVE:

 

Deocamdată, au acces pe pod și autovehiculele mai grele de 7,5 tone, însă la un moment dat nu vor mai avea voie să circule. Acest lucru va fi anunțat din timp.

Imediat cum au fost puse în funcțiune semafoarele, pe drumurile dinspre Bacău și Târgu Ocna s-au format cozi uriașe, la fel și în oraș, unde coada de mașini se întindea până aproape de sensul giratoriu de la gară.

“O să fie o perioadă dificilă pentru toată lumea, dar trebuie să se înțeleagă faptul că altă soluție nu exista. Sperăm ca lucrările să se finalizeze la timp, iar șoferii să ia în calcul și variantele ocolitoare, pentru a elimina acest disconfort”, au spus atât reprezentantul CNAIR, cât și primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.

Lucrările la podul peste râul Trotuș ar trebui să fie gata în luna martie a anului viitor.

IMPORTANT! Chiar dacă încă nu a fost montat un indicator (va apărea în curând!), pe perioada restricțiilor de trafic impuse la pod șoferii care alimentează la stația Mol și intenționează să iasă apoi din oraș spre Bacău/Tg. Ocna, vor fi direcționați înapoi spre oraș, până la primul giratoriu (de la “Gâtul tăiat”), ca să nu blocheze mașinile ce vin către oraș pe singura bandă de mers disponibilă.