Liceul Tehnologic “Petru Poni”, unde doar 33,33% dintre candidați au reușit să ia BAC-ul, și Liceul Tehnologic, cu 37,5% rată de promovare, sunt în coada clasamentului privind valoarea instituțiilor de învățământ preuniversitar din Onești, în urma sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2019.  

“Petru Poni” este pe locul 27 la nivel județean (din cele 37 de licee), iar Liceul Tehnologic din Onești se situează două poziții mai sus, pe 25.

Atenție, rata de promovare a fost calculată ca procent între candidații admiși și cei care au susținut efectiv examenul de Bacalaureat, nefiind luați în considerare și cei înscriși, dar care nu s-au prezentat!

Pe locul 22 în județ, cu o rată de promovare puțin sub 50% (mai precis 43,37%) s-a situat Liceul cu Program Sportiv “Nadia Comăneci”.

Cele mai slabe instituții de învățământ preuniversitar din județ după rezultatele la Bac 2019 sunt Liceul Tehnologic Târgu Ocna și Liceul Tehnologic Răchitoasa – niciun elev admis, și Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Bacău – unde a lua Bacul un singur elev din cei 10 care au susținut examenul.

Reamintim că trei instituții de învățământ preuniversitar din Onești – Colegiul Național “Dimitrie Cantemir”, Colegiul Național “Grigore Moisil” și Liceul Teologic “Fericitul Eremia” – se situează între primele 10 din județ (dintr-un total de 37) după rata de promovare obținută la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2019.

Colegiul “Dimitrie Cantemir” este pe locul 4 (rată de promovare – 96,08%), “Moisil” este pe 5 (95,32%), iar “Fericitul Eremia” este pe 10 (84,38%).

A patra cea mai bună instituție de învățământ preuniversitar din Onești după rezultatele obținute la Bacalaureat 2019 și locul 16 în județ este Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, cu o rată de promovare de 56,98%.