Localităților Tg. Trotuș și Viișoara le-a fost reluată furnizarea apei potabile, după două zile de discuții intense între reprezentanții Primăriei Tg. Trotuș și șefii Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB).

Veștile bune se opresc însă aici, pentru că încă există posibilitatea ca UAT Tg. Trotuș să se trezească într-o zi cu conturile blocate, din cauza datoriilor pe care le are la facturile de apă. Și asta nu e totul.

Comuna Pârgărești urmează să rămână fără apă începând de joi, 17 noiembrie, tot din cauza restanțelor la plata facturilor de apă. CRAB a înștiințat deja Autoritatea de Sănătate Publică Bacău și restul instituțiilor din județ care primesc informări în astfel de cazuri, despre măsura pe care urmează să o ia.

“Având în vedere faptul că Primăria Comunei Pârgărești a fost notificată de unitatea noastră cu privire la consecințele pe care le va suporta ca urmare a nerespectării tranșelor de eșalonare, în data de 17.11.2016 se va sista furnizarea apei potabile. Facem precizarea că la data prezentei Comuna Pârgărești figurează cu facturi emise și neîncasate în valoare de 143.608 lei”, se menționează în informarea formulată de CRAB.

Vă reamintim că în seara zilei de 9 noiembrie, CRAB a sistat furnizarea apei în satele Tg. Trotuș și Viișoara, din cauza datoriilor. Reluarea furnizării apei s-a făcut în jurul zilei de vineri, 11 noiembrie, înspre seară. (citiți mai multe despre acest subiect aici: https://unupetrotus.ro/crab-a-oprit-iarasi-apa-in-tg-trotus-locuitorii-din-viisoara-au-parte-de-acelasi-tratament-cat-tine-calvarul-de-data-asta/ ).