Satele Tg. Trotuș și Viișoara sunt fără apă de miercuri seara și nici până la această oră nu se cunoaște când va fi reluată furnizarea acesteia, deși atât primarul comunei Tg. Trotuș, Adrian Forcoș, cât și purtătorul de cuvânt al CRAB dădeau asigurări că problema se va rezolva rapid.

Pe lângă faptul că apa a rămas oprită, există anumite informații potrivit cărora șefii CRAB s-ar pregăti să acționeze împotriva Unității Administrativ-Teritoriale (UAT) Tg. Trotuș la fel ca în cazul societății oneștene SC Apă Canal SA, pentru recuperarea debitelor restante, adică să obțină în instanță blocarea conturilor comunei. În acest caz, activitatea Primăriei Tg. Trotuș va fi complet paralizată. “Noi sperăm să nu se ajungă până aici, dar pe de altă parte nici nu reușim să ne înțelegem cu cei de la CRAB pentru o nouă reeșalonare la plată. E foarte complicat”, ne-a declarat primarul comunei Tg. Trotuș.

Punctul de consum Tg. Trotuș are restanțe la plata facturilor de apă de 251.188 de lei, în timp ce pe punctul de consum Viișoara s-au acumulat datorii de 109.353 de lei. Rezultă că Primăria Tg. Trotuș are de achitat către CRAB suma de 360.542 de lei.