UPDATE – 12.45: INFORMAȚIE OFICIALĂ: Reprezentanții companiei Autoliv vor ajunge în Onești în dimineața zilei de luni, 14 noiembrie, tot atunci urmând a fi instalate și două urne în care se vor putea depune CV-urile. Una dintre urne va fi amplasată în holul Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti”, iar cea de-a doua se va găsi la intrarea în Primăria Onești. Așadar, CV-urile se vor putea depune începând de luni dimineață, urmând ca în cursul zilei de miercuri (nu cunoaștem deocamdată ora) să aibă loc deja primele interviuri cu angajatorul. Compania Autoliv se va implica direct în procedura de promovare a programului de recrutare a forței de muncă.

În altă ordine de idei, primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, a postat pe pagina personală de facebook următorul mesaj de mulțumire la adresa companiei Autoliv.

“Mulțumesc, AUTOLIV!

Mulțumesc stafului Autoliv pentru că a avut încredere în Onești și în oneșteni. Crearea locurilor de muncă reprezintă un deziderat pentru orice primar. Oneștiul este un oraș care are nevoie de locuri de muncă!

Iată că, în urma mai multor runde de discuţii intense, am convins un investitor să pornească o afacere în oraşul nostru, această investiție ducând la crearea a aproximativ 400 de locuri de muncă până în anul 2017, urmând ca până în 2018 numărul angajaţilor să ajungă la 700. Compania americano-suedeză, producătoare de sisteme de securitate auto cu mai bine de 10 000 de angajați în România, astăzi va demara procesul de selecţie, prin colectarea CV- urilor, iar începând de miercuri vor fi programate Interviurile.

De-a lungul timpului fiecărui primar în funcție i s-a cerut imperativ un lucru foarte important pentru comunitate, și anume locuri de muncă. Mă țin de cuvânt și continui să fac tot posibilul pentru ca orașul nostru să prospere!”

ȘTIREA INIȚIALĂ

Dat fiind faptul că foarte mulți dintre dumneavoastră v-ați arătat interesați să aflați mai multe detalii despre deschiderea acestei fabrici noi în Onești (unde se depun CV-urile, ce meserii se caută, nivelul de salarizare, etc), vă informăm că suntem încă în așteptarea unui comunicat de presă oficial din partea companiei Autoliv.

Ceea ce vă putem spune în momentul de față este că reprezentanții investitorului suedez ar urma să ajungă în Onești în această după-amiază, când se preconizează a se desfășura o intensă campanie de promovare din partea acestora, în sensul în care pe principalele bulevarde vor fi împărțite flayere de informare și alte asemenea. Totodată, din informațiile pe care le deținem la această oră, se pare că vor exista și câteva urne mobile în care se vor putea depune CV-uri (deși este greu de crezut că sunt persoane care umblă permanent cu un CV în buzunar).

Ceea ce vă mai putem spune este că autoritățile locale ar urma să amenajeze două centre de recrutare de forță de muncă pentru investitorul suedez, una în cadrul Primăriei Onești, iar cealaltă la Biblioteca Municipală “Radu Rosetti”.

Compania Autoliv se află de mai mult timp în România, având deschise mai multe puncte de lucru, la Timișoara, Lugoj, Brașov, Sf. Gheorghe, etc. Autoliv are numai în țara noastră circa 10.000 de angajați!

În fabrica de la Onești ar urma să se producă volane și centuri de siguranță pentru autoturisme.

Pe măsură ce vom avea informații proaspete pe marginea acestui subiect care a suscitat un interes enorm în rândul comunității noastre, vă vom ține la curent.