Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) nu dă un pas înapoi în bătălia cu datornicii. La exact o lună după ce a lăsat fără apă tot satul Tg. Trotuș, conducerea CRAB a luat din nou această măsură împotriva trotușenilor și a extins-o și asupra locuitorilor din satul Viișoara, care au rămas la rândul lor mult în urmă cu plata facturilor la apă.

Satele Tg. Trotuș și Viișoara au rămas fără apă de aseară, iar reluarea furnizării se va face doar în momentul în care cele două localități vor mai achita din datorii. Potrivit celor de la CRAB, punctul de consum Tg. Trotuș înregistrează datorii de 251.188 lei, iar punctul de consum Viișoara are de plătit 109.353 de lei”.

Cât privește legalitatea acestei măsuri, cei de la CRAB sunt perfect acoperiți: “Operatorul are dreptul să întrerupă sau să sisteze furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, numai după 5 (cinci) zile lucrătoare de la primirea de către utilizator a unei notificări constând în comunicarea scrisă făcută de operator și transmisă prin curier, fax, scrisoare recomandată adresată utilizatorului sau orice alt mijloc de comunicare care asigură trimiterea notificării și confirmarea primirii acesteia, atunci când utilizatorul nu a achitat factura în termen de 30 de zile calendaristice de la data scadentă, precum și alte debite (inclusiv penalități și cheltuieli de judecată)”.

Prin urmare, reiese că cei de la CRAB au înștiințat încă de săptămâna trecută UAT Tg. Trotuș despre intențiile lor de a opri apa în satele Tg. Trotuș și Viișoara, dar autoritățile de acolo nu au găsit resursele financiare necesare achitării facturilor.

Contactat de reporterii UNU PE TROTUȘ, primarul comunei Tg. Trotuș, Adrian Forcoș, a spus că “am mai avut și noi o mică avarie în Tg. Trotuș, pe care am remediat-o în vreo câteva ore. Cred că reluarea apei se va face către seară (n.r. – seara zilei de joi, 10 octombrie), noi așa sperăm. Și purtătoarea de cuvânt de la CRAB, Irina Ungureanu, crede că “până diseară se vor plăti cu siguranță din facturile restante și tot astăzi se va putea relua furnizarea apei în Tg. Trotuș și în Viișoara”.

În Tg. Trotuș a mai fost luată apa în urmă cu exact o lună, ceea ce i-a determinat pe sătenii de acolo să organizeze un protest în fața primăriei. (citiți mai multe accesând link-ul următor: https://unupetrotus.ro/revolta-la-tg-totus-oamenii-au-protestat-dupa-le-a-fost-taiata-apa-potabila-urmeaza-pargarestiul/ ).