La aproape un an de când companiile de taxi din Onești solicitau, printr-o cerere comună, modificarea tarifelor (detalii AICI), consilierii locali au adoptat, cu unanimitate de voturi, un proiect de hotărâre ce le-a permis taximetriștilor să crească prețurile.

Astfel, prin HCL nr. 134 din 26 august 2019, s-a aprobat un nou nivel maxim al tarifelor practicate de taximetriștii din Onești, de la 1,7 lei/km/ pe timp de zi, la 2,5 lei/km.

Patru din cele cinci companii de taxi din Onești au adoptat deja tariful maxim permis, de 2,5 lei/km/ pe timp de zi, în timp ce una dintre ele a majorat tariful de la 1,7 lei/km/ pe timp de zi la 2,3 lei/km, abia ieri, la mai bine de o lună de la adoptarea hotărârii.

În Onești sunt 5 companii de taxi – Mys, Very’s, Mihoc, XXL și D&D – la care se adaugă taximetriștii particulari, în total fiind 200 de mașini care oferă serviciul de transport persoane în regim de taxi.

“Având în vedere creșterea indicelui anual al prețurilor de consum, în perioada 2012-2018 cu 137,37%, a creşterilor înregistrate la carburanţi precum şi la alte elemente de cost privind transportul de persoane în regim de taxi, se impune modificarea Art. 5 din H.C.L. nr. 18/2008, care urmează să aibă următorul conţinut:

Se aprobă nivelul maxim al tarifelor practicate de transportatorii autorizaţi pentru activitatea de transport persoane în regim de taxi după cum urmează:

  1. Tarif de pornire – 2,5 lei
  2. Tarif distanță zi – 2,5 lei/km
  3. Tarif distanță noapte – 3,00 lei/km
  4. Tarif staţionare zi –25 lei/h
  5. Tarif staţionare noapte – 30 lei/h

Având în vedere că preţurile sunt maximale, operatorii de transport care execută serviciul de transport persoane în regim de taxi pe raza municipiului Onești au posibilitatea să practice tariful pe călătorie fără a depăși preturile aprobate prin H.C.L Onești”, se arată în respectiva hotărâre.