Un foarte cunoscut complex hotelier din stațiunea Slănic Moldova, care stă închis de mai mulți ani, a fost cumpărat de doi oameni de afaceri din Galați, care intenționează să-l modernizeze și să-l repună în circuitul turistic.

Este vorba despre hotelul Flora, locație care, ultima dată când se afla funcțiune, dispunea de 31 de camere duble și trei apartamente, bază proprie de tratament balnear, restaurant, bar, terasă și un teren de 1.055 de metri pătrați.

Hotelul Flora a funcționat până în 2012, ca un hotel de 2 stele, însă noii proprietari ai complexului par dispuși să investească atât cât va fi nevoie pentru transformarea stabilimentului într-unul de top, cu toate dotările.

Trebuie spus că hotelul Flora a fost cumpărat de cei doi asociați gălățeni în urma unui proces de executare silită, acum circa 3 ani, dar abia acum proprietarii complexului dau semne că ar vrea să-l renoveze și să-l repună în circuitul turistic.

“Este posibil să se fi gândit să-l modernizeze și să-l deschidă după ce au văzut că voucherele de vacanță au revigorat piața hotelieră.

De văzut însă ce se va întâmpla pe viitor cu voucherele, care acum umplu hotelurile, cel puțin în sezon. Amintiți-vă că, în vară, s-a adus în discuție problema voucherelor, liderul senatorilor PNL, Florin Chițu, spunând că, bugetarii ar trebui să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanță, sporuri, etc., în condițiile în care salariile lor ar fi duble comparativ cu cele din sectorul privat, a apreciat un antreprenor care desfășoară afaceri în turism.

Voucherele de vacanță sunt o metodă de a sprijini turismul autohton pe banii statului și de a recompense angajații de la stat, cu mențiunea că și privații pot apela la ele într-o modalitate similară abordării tichetelor de masă.

Revenind la hotelul Flora, acesta a intrat deja în renovare, în prima etapă fiind montate uși și ferestre din tâmplărie PVC și aluminiu cu geam termopan de cea mai înaltă calitate. În paralel, se lucrează și la interioare.

“Cel mai probabil, lucrările de renovare vor fi gata vara viitoare, când se preconizează să aibă loc și deschiderea oficială”, a precizat o sursă.

Pe lângă reabilitarea hotelului, proprietarii complexului Flora trebuie să rezolve cumva și problema clădirii din vecinătate, aflată într-un stadiu avansat de degradare și al cărei aspect strică complet imaginea zonei. (sursa foto mare: dandima.ro)