Într-o cerere comună trimisă autorităților locale, companiile de taxi din Onești au solicitat modificarea tarifelor actuale, în sensul majorării acestora “deoarece în ultimii cinci ani nu am avut creșteri de tarif, deși prețul combustibilului a crescut cu aproximativ 40 la sută”.

În prezent, oneștenii care apelează la serviciile unui taxi plătesc următoarele tarife: 1,7 lei pentru pornire, 1,7 de lei/km pe timp de zi și 1,9 lei/km pe timp de noapte.

În primă fază, companiile de taxi din Onești au propus să se meargă după următoarele tarife: 2,5 lei – pornirea, 2,5 lei/km pe timp de zi și 3 lei pe timp de noapte.

Companiile de taxi din Onești care au propus creșterea tarifelor au înainta și o listă cu tarifele care se practică în localitățile învecinate (vezi facsimil).

Deocamdată, consilierii oneșteni au refuzat să se pronunțe pe marginea acestui proiect de hotărâre, nefiind siguri că noile tarife sunt cele mai potrivite, rezultatul unor analize.

“Dacă se va stabili că aceste tarife sunt cele corecte, nu avem nimic împotrivă. Dar momentan nu găsim oportun să ne pronunțăm”, au spus aleșii locali.

Părerile oneștenilor care folosesc constant serviciile de transport public persoane în regim de taxi sunt împărțite în privința cererii taximetriștilor. Unii socotesc că tarifele actuale sunt cele mai potrivite – “Companiile de taxi să mai reducă din numărul mașinilor, dacă nu fac față cheltuielilor”, a spus un domn, alții n-au nimic împotriva majorării – “Să fim cinstiți, prețul e foarte mic pentru un oraș ca Oneștiul, unde distanțele sunt foarte scurte. Una e să faci taximetrie în București sau Bacău, și alta e să te învârți cu mașina între două bulevarde. Au dreptate taximetriștii să ceară majorarea tarifelor”.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea noilor tarife de taxi ar putea fi din nou supus dezbaterii și votului consilierilor locali luna viitoare.