Locuitorii din orașul Comănești și din comunele Buciumi, Mănăstirea Cașin, Oituz, Poduri și Asău vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuity la internet wireless.

Voucherul în valoare de 15.000 de euro va finanța costurile echipamentelor și instalațiilor, în timp ce primăriile celor șapte localități din județul Bacău care vor beneficia de internet gratuit în spațiile publice (municipiul Onești se numără și el printre aceste localități) vor plăti pentru conectivitatea și întreținerea echipamentului timp de 3 ani.

La nivel național, doar 224 de localități au primit această finanțare, restul localităților care au aplicat și nu au fost declarate câștigătoare în primă fază urmând să mai aibă alte trei oportunități pentru depunerea cererilor de finanțare prin WiFi4Eu.

În cadrul programului WiFi4Eu au fost alocate 42 de milioane de euro pentru ca 2.800 de localități din Uniunea Europeană să aibă internet gratuit în spațiile publice.

Primarul din Onești, Nicolae Gnatiuc, a anunțat la începutul lui decembrie 2018 că Oneștiul va avea internet gratuit în spațiile publice prin programul WiFi4Eu. (DETALII AICI)