Oneștiul va beneficia de finanțare europeană pentru achiziționarea și instalarea de echipamente Wi-Fi în locuri precum biblioteci, muzee, parcuri sau piețe publice, a anunțat, azi, primarul municipiului, Nicolae Gnatiuc.

Anunțul a fost făcut de edilul-șef al Oneștiului printr-o postare pe Facebook. “Municipiul Oneşti va avea internet gratuit în spații publice !!!
Ca urmare a aplicării în cadrul proiectului WiFi4EU în toamna acestui an, municipiul Oneşti va beneficia, alături de alte localităţi din România, de finanţare europeană pentru achiziţionarea şi instalarea de echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice. Voucherul în valoare de 15.000 de euro va finanța costurile echipamentelor și instalațiilor, în timp ce primăria va plăti pentru conectivitatea și întreținerea echipamentului timp de 3 ani.
Iată că, alături de proiecte precum iluminatul public inteligent sau extinderea reţelei de supraveghere video, proiectului WiFi4EU contribuie la dorinţa mea de a transformarea Oneştiului într-un oraş smart”,
a scris Nicolae Gnatiuc.