Serviciul public de poliție locală din Onești este prevăzut să funcționeze cu numai 6 angajați (un șef și cinci agenți), dar chiar și așa mai este puțin și se face anul de când se tot încearcă înființarea acestuia.

Primăria Onești a scos din nou la concurs jumătate din posturile prevăzute în proiectul de hotărâre în urma căruia s-a decis înființarea Poliției Locale Onești, este vorba despre un post de polițist local, clasa I, grad profesional principal, un post de polițist local, clasa I, grad profesional asistent și de un post de conducere – șef birou, gradul II.

Concursul ar urma să aibă loc pe data de 14 martie, la sediul Primăriei Onești, asta dacă nu va interveni neprevăzutul și de data aceasta și vom avea parte de o nouă amânare.

Reamintim că inițial concursul de recrutare a celor 3 mari și lați viitori polițiști locali ar fi trebuit să se țină pe 20 decembrie, dar pentru că Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) nu a reușit să desemneze, până la data de 13 decembrie, membrii reprezentanți, respectiv responsabilii de procedură în comisiile de concurs și în comisiile de soluționare a contestațiilor, examenul a trebuit amânat (citește detalii AICI).

Ceea ce se remarcă este faptul că Oneștiul va avea cei mai deștepți polițiști locali din țară, în condițiile în care pentru toate cele trei posturi scoase la concurs se cer studii superioare!