La data de 08 februarie a.c. poliţiştii din Săuceşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, o bătrână de 83 de ani, din localitate, ar fi fost victima unei infracţiuni de furt.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că la aceeaşi dată, în timp ce se afla la domiciliu, la locuinţa bătrânei s-au prezentat două persoane necunoscute, interesate să cumpere porumb de la aceasta.

Unul din bărbaţi ar fi intrat în locuinţa bătrânei în prezenţa acesteia, după ce i-ar fi înmânat o bancnotă de 200 de lei, solicitând rest.

După ce au părăsit curtea locuinţei bătrânei, aceasta a observat lipsa sumei de 1.050 de lei din sertarul mobilierului în care ţinea banii.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Pentru a nu deveni victima unor furturi din locuinţe, poliţiştii vă recomandă:

– acordaţi maximă atenţie persoanelor care se prezintă la locuinţa dvs. sau pe care le introduceţi în casă;

– nu primiţi în casă cerşetori, negustori ambulanţi sau orice alte persoane necunoscute;

– nu aveţi încredere în comis-voiajorii care încearcă să vă vândă diverse produse, aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura;

– dacă aveţi suspiciuni în legătură cu o persoană, anunţaţi imediat poliţia şi alertaţi vecinii;

– nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii;

– Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.

În cazul în care sunteţi victima unor furturi din locuinţe :

– anunţaţi de urgenţă Poliţia;

– nu atingeţi şi nu modificaţi poziţia lucrurilor din locuinţă şi, pe cât posibil, interziceţi accesul altor persoane în câmpul infracţional, întrucât se pot distruge mijloace de probă.

Sursa: IPJ Bacău