Marius Gabriel Gheorghiță și-a pierdut statutul de membru al Consiliului Județean Bacău și odată cu acesta și funcția de vicepreședinte al acestui organism după ce a fost exclus din ALDE.

În aceste condiții, prefectului județului Bacău, Maricica Luminița Coșa, nu i-a mai rămas altceva de făcut decât să emită Ordinul de demitere din Consiliul Județean al lui Marius Gabriel Gheorghiță.

“Sfârșit de drum cu ALDE! Finalul unui drum este începutul altuia! Doamne-ajută!”, a scris pe facebook Marius Gabriel Gheorghiță, lăsând să se înțeleagă faptul că în scurt timp va adera la o altă formațiune politică.

Marius Gheorghiță a fost destituit din ALDE reproșându-i-se, printre altele, că nu s-a implicat suficient în rezolvarea problemelor unităților administrative-teritoriale, în reorganizarea unor filiale ALDE din județ (la Onești apele sunt destul de tulburi). Nu în ultimul rând, criza deșeurilor, generată de UAT Moinești și Dărmănești (ambele cu primari ALDE), i-a adus o bulină neagră lui Gheorghiță, care nu s-ar fi implicat suficient pentru clarificarea situației – după cum au concluzionat mai-marii ALDE.