Primarul comunei Buciumi, Fănică Cozma, a făcut unele precizări după incidentul petrecut aseară (n.r. – joi, 15 iunie) în satul Răcăuți, când o mașină de pompieri care se deplasa către un presupus incendiu a rămas blocată pe o uliță, fiind împiedicată să înainteze de lucrările de amenajare a rigolelor, efectuate de autorități.

“E adevărat că lucrările se desfășoară mai greu, este o firmă din Bacău, dar nu avem ce face. Nu este vina mea că ulițele sunt strâmte, așa sunt de când și-au delimitat oamenii proprietățile, în urmă cu 40-50 de ani. Dacă e prea strâmt drumul și vor să intre două mașini de pompieri una pe lângă alta, nu-i nicio problemă, aduc buldozerul și lărgesc drumul, intru peste gospodăriile oamenilor și facem drumul de 11 metri lățime! Ei, vă dați seama că nu e posibil așa ceva.

Eu ma îngrijesc să iasă lucrările bine, se lucrează mai încet, e adevărat, dar eu zic că o să iasă o treabă bună, ca să nu le mai intre oamenilor apa în curți când plouă mai tare. Dacă nu o să iasă treaba bună, să mă dați din nou la ziar, dar dacă iese lucrarea bine, să mă dați de două ori la ziar. Ca să lărgim drumurile, trebuie să-și mute oamenii gardurile mai la interior și nu știu câți vor asta. Cât privește amenajarea rigolelor, avem un proiect, se lucrează după un proiect, nu putem face după cum zice unul sau altul, ne-a declarat primarul comunei Buciumi, Fănică Cozma.

După cum a prezentat în exclusivitate UNU PE TROTUȘ, o mașină de pompieri a rămas blocată pe o uliță din satul Răcăuți, comuna Buciumi, după ce drumul a dat semne că se prăbușește sub greutatea autospecialei de intervenție, plină cu apă. Câțiva săteni cred că în locul în care s-a oprit mașina de pompieri, șanțul putea fi săpat măcar un metru mai departe de drum.