În Onești nu mai există niciun post de radio local, după ce Radio Connect FM a încetat să mai emită.

Radio Connect FM nu mai emite de pe data de 25 mai 2017, renunțând la licență. Este al doilea post de radio din Onești care renunță la licență, după Radio Kit.

Radio Connect FM se înființase în iunie 2010, și a fost postul local cu cea mai mare audiență în zonă, dintre toate stațiile locale.

“A fost un post de radio înființat ca un răspuns la nevoia locuitorilor de pe Valea Trotușului de a fi informați și ca o alternativă la posturile de radio comerciale centrale, ce se recepționează în zonă. Am avut în redacție oameni cu un trecut remarcabil în mass-media, și ne-am impus pe piață încă de la început cu programe de calitate și o muzică foarte variată.

Din păcate, în ultima perioadă situația economică a zonei ne-a tras în jos și pe noi, agenții economici preferând să taie bugetele de publicitate în detrimentul altor cheluieli”, ne-a declarat fostul director al Radio Connect FM, Alin Asavei.

În urmă cu o lună, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a retras licența postului Radio Kit din Onești, după ce reprezentanții acestuia nu și-au manifestat intenția de a mai păstra dreptul de emite.