Viitorul Curița va disputa, mâine (n.r. – sâmbătă, 17 iunie), meciul tur din cadrul barajului de promovare în Liga a 3-a, adversară fiindu-i ACS Sănătatea Darabani, campioana județului Botoșani.

Spre deosebire de Viitorul Curița, care este o echipă tânără, având doar doi ani de existență, ACS Sănătatea Darabani are o istorie îndelungată, chiar dacă fără rezultate remarcabile.

Este abia a doua oară când echipa din Darabani reușește să câștige Campionatul Județean de Fotbal Botoșani, precedenta performanță de acest fel consemnându-se în urmă cu 35 de ani.

De-a lungul existenței sale, adversara de mâine (n.r. – sâmbătă, 17 iunie) a Viitorului Curița a mai evoluat sub denumirile Recolta Darabani și CS Darabani. Actuala titulatură – ACS Sănătatea Darabani – a fost adoptată în urmă cu doi ani, când echipa a fost preluată de un nou investitor – Dumitru Dănilă – acesta fiind practic un nou început în viața grupării celui mai Nordic oraș al țării.

ACS Sănătatea Darabani este antrenată de Victor Gălușcă (foto stânga) și de Radu Cașuba (foto dreapta), acesta din urmă fiind cel mai reprezentativ personaj al echipei.

Născut pe 4 septembrie 1962, la Vatra Dornei, Radu Cașuba (54 de ani) a avut nu mai puțin de 177 de prezențe în Liga 1, în care a înscris 32 de goluri, evoluând pe postul de atacant. Cașuba a îmbrăcat tricoul echipelor CSM Suceava, Oțelul Galați, Inter Sibiu, Politehnica Timișoara, la primele două jucând în două perioade distincte.

Cele mai bune sezoane ale sale în Liga 1 au fost 1987-1988, când a înscris 15 goluri în 28 de meciuri pentru CSM Suceava (cu toate acestea, echipa sa a retrogradat), și 1992-1993 – 8 goluri în 26 de apariții în tricoul Oțelului Galați (locul 10 la final).

Radu Cașuba are și o selecție la naționala olimpică a României.

Cei mai cunoscuți jucători din lotul echipei din Darabani sunt Alexandru Stancoschi, Adrian Cososchi și Adrian Ghiorghiciuc, care au jucat o vreme în Liga a 2-a.

ACS Sănătatea Darabani mizează pe un buget de aproximativ 40 – 50.000 de lei, asigurat de Primăria Darabani și Consiliul Local Darabani, plus contribuția sponsorilor, cel mai important fiind SAGROD, un abator din localitate, cu o activitate în domeniu de peste 20 de ani.

Terenul care va găzdui manșa-tur a barajului de promovare în Liga a 3-a dispune de o tribună cu o capacitate de numai 200 de locuri, care, mai mult ca sigur, va fi arhiplină la ora jocului.

Meciul tur dintre Viitorul Curița și ACS Sănătatea Darabani se va disputa pe terenul echipei botoșănene cu începere de la ora 18.00.

Viitorul Curița va pleca spre Darabani în cursul acestei zile, iar mâine va ajunge în orașul botoșănean și un autocar cu suporteri.

Sursa foto: darabaneni.ro