În timp ce RAJA Constanța, noul operator de apă și canalizare din municipiul Onești, a început să pună lucrurile în mișcare (s-au remediat peste 60 de avarii, de la 1 iunie), Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) pare a sta pe un butoi cu pulbere.

CRAB, operatorul care părea la un moment dat cel mai îndreptățit să preia administrarea serviciului public de alimentare cu apă și canalizare al Oneștiului, de la SC Apă Canal SA, are o situație economico-financiară care ridică numeroase semne de întrebare, după cum notează desteptarea.ro.

Mai mult decât atât, activitatea operatorului județean de apă ar putea fi perturbată serios în perioada următoare de o grevă generală, după cum susține primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula.

Ce este foarte clar în momentul de față este că CRAB stă pe un butoi de pulbere.

“Pentru o corectă informare a opiniei publice, reiau aici câteva din constatările noii conduceri CRAB, rezultate în urma unui audit financiar:
– rentabilitatea financiară a CRAB a scăzut cu 70 la sută într-un an;
– rentabilitatea economică a scăzut cu 84 la sută într-un an;
– volumul cheltuielilor cu personalul (salariile) s-au dublat între 2014 – 2016;
– în 2015 profitul net a fost de 1,5 milioane euro; în 2016, profitul a scăzut de 6 ori, la 0,25 milioane euro”
, evidențiază edilul-șef al Bacăului, într-o postare pe facebook.

“Nu cunosc exact ce se întâmplă  la CRAB, doar ce am aflat de la dumneavoastră. Dar dacă lucrurile stau chiar așa cum spune primarul Necula, bine că nu ne-a preluat CRAB-ul, că tare mi-e că am fi nimerit din lac în puț!”, a comentat un președinte de asociație.