UPDATE – 17. 24: “Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați la o anexă și la acoperișul unei case de locuit. Au acționat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești și un echipaj SMURD. Nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă este o afumătoare lăsată nesupravegheată, ne-a declarat căpitan Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Ugență (ISU) Bacău.

Acesta este al doilea incendiu de luna aceasta produs în județul Bacău, din cauza afumătoarei lăsată nesupravegheată. În prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, au ars parțial acoperișul unei case și o bucată de gard ale unei gospodării din comuna Gura Văii (vezi DETALII AICI).

ȘTIREA INIȚIALĂ

Mai multe echipaje de pompieri acționează, la această oră (n.r. – vineri, 29 decembrie, ora 16.56), în satul Caraclău, comuna Bârsănești, pentru stingerea unui incendiu puternic, cel puțin două gospodării fiind cuprinse de flăcări.

Pentru că în zonă nu există hidranți și pentru a mai câștiga timp, pompierii oneșteni au fost nevoiți să facă de mai multe ori drumul către Detașamentul Onești, pentru a realimenta mașinile cu apă.

Pompierii oneșteni acționează cu mai multe autospeciale.

Din primele informații obținute pe surse de reporterii UNU PE TROTUȘ, ar fi vorba despre două case alăturate, care ar avea același proprietar.