UTON Onești, societate care producea utilaj chimic și care se află în procedură de faliment și dizolvare după ce a fost prădată de Marian Iancu, trimis după gratii în dosarul “CAROM-RAFO”, a fost scoasă la mezat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Prețul cerut de Fisc pentru toate bunurile UTON este de 33,5 milioane de lei.

UTON Onești va fi vândută bucată cu bucată, într-o licitație publică, care va avea loc pe 5 ianuarie 2018. “Astfel, vor fi duse la îndeplinire măsurile dispuse de instanţa de judecată prin sentinţa penală nr 809/2011, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 36794/3/2005, definitivă prin decizia penală nr. 1207/14.10.2017, a Curţii de Apel Bucureşti”, arată ANAF, potrivit adevarul.ro, care menționează că în respectivul dosar Marian Iancu a fost judecat pentru spălare de bani după ce a fost cercetat de DIICOT, alături de alte persoane.

“Poate se găsește cineva din zonă interesat să cumpere UTON, interesați-vă în cercurile dumneavoastră de prieteni”, s-a făcut un apel către aleșii oneșteni, în ultima ședință de Consiliu Local.

UTON Onești, o societate care la un moment dat nu mai făcea față comenzilor, în principal de la export, a intrat brusc pe pierderi în anul 2010, când a încheiat exercițiul financiar cu un minus de aproape 7 milioane de lei (circa 2 milioane de euro, la vremea respectivă).

UTON s-a prăbușit literalmente când a încăput pe mâna lui Marian Iancu, unul dintre “groparii” și altor două societăți de pe platforma petrochimică de la Onești, CAROM și RAFO.

Marian Iancu a controlat indirect acțiuni reprezentând 98,14% din capitalul social al fostului IUC (Întreprinderea de Utilaj Chimic) Borzești.