Spectrul sistării furnizării apei potabile în Onești, ca urmare a datoriilor de circa un milion de euro pe care SC Apă Canal SA le are către Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), nu a dispărut. Chiar dacă societatea patronată de omul de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu a început să mai plătească din facturile restante, mai mult sau mai puțin forțat, prin intermediul executorului judecătoresc, există în continuare riscul ca oneștenii să rămână fără apă.

Purtătorul de cuvânt al CRAB, consilier juridic Irina Ungureanu, a precizat că “după cum se știe, conturile SC Apă Canal SA au fost blocate de executorul judecătoresc. În acest fel, noi încasăm zilnic o parte din plățile care se fac către operatorul de apă din Onești. Când aceste plăți vor înceta, atunci se va pune din nou problema sistării apei în municipiul Onești. Pot să vă spun că în momentul de față sunt șanse 50-50 la sută să sistăm furnizarea apei în Onești”.

CRAB a intenționat să oprească apa în Onești încă de pe 24 octombrie. Aseară (n.r. – 31 octombrie), când a anunțat că avaria produsă la Stația de tratare Cărăboaia a fost remediată și că din această dimineață va fi reluată furnizarea apei în regim permanent, cei de la SC Apă Canal SA au subliniat că acest lucru se va întâmpla doar “dacă nu apar alte probleme la CRAB”, lăsând practic loc speculațiilor (citește tot articolul aici: https://unupetrotus.ro/urmeaza-valul-cel-mare-mesajul-cu-talc-al-celor-de-la-sc-apa-canal-sa/ ).