Închisă la scurt timp după tragedia de la “Colectiv”, Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” are și astăzi lacătele pe ușă. În oraș prosperă, însă, afacerile cu terenuri de minifotbal. După “balonul” președintelui FRF, Răzvan Burleanu, din Parcul Sportiv Municipal, în circuit a apărut și terenul artificial al familiei Damaschin, la ieșirea spre Bacău.

Interesant este faptul că Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” nu a fost închisă din dispoziția ISU Bacău. În tot județul Bacău, ISU a dispus această măsură doar în trei cazuri. Este vorba despre magazinul Luceafărul din Bacău, un alt spațiu comercial din comuna Răcăciuni și clubul Seasons, din Onești. Sala Polivalentă <Nadia Comăneci> a fost închisă de cei care o administrează, din proprie inițiativă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, căpitanul Andrei Grecu.

iaug-2Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” a fost inaugurată nu chiar de mult – pe 21 iunie 2017 se împlinesc abia șase ani de la acel moment – în cadrul unei ceremonii mai mult decât fastuoase, la care au participat, printre multe alte personalități, însăși Nadia Comăneci și Gheorghe Hagi. Viitorii campioni ai României au acum la dispoziție, pentru antrenamente, Sala Polivalentă <Nadia Comăneci>”, spunea pe nerăsuflate Andreea Esca, la Știrile Pro TV, în timp ce pe ecran se puteau vedea o fanfară care cânta de zor, un sobor de preoți ce aștepta să-și îndeplinească misiunea, câteva sute de copii (aduși din vacanță!) și o mare de politicieni.

c5“Cineva are un interes legat de această sală, altfel chiar nu găsesc niciun motiv pentru care nu s-ar deschide publicului larg. Cunosc profesori de sport de la mai multe discipline care au vrut să organizeze aici tot felul de turnee, dar n-au putut pentru că n-au avut sală. Nu poți să ții un turneu mai acătării într-o sală de trei parale”, a comentat un domn.

Pe lângă faptul că stă închisă de atâta timp, Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” ar avea nevoie urgentă de câteva lucrări de reabilitare, în principal la acoperiș, pentru a se împiedica infiltrările de apă, la fiecare ploaie nadia-onestimai puternică.

Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” dispune de 1.500 de locuri și dat fiind dimensiunile terenului – 48×24 metri – poate găzdui competiții de handbal, baschet, volei, tenis de câmp, gimnastică, lupte, etc. Valoarea totală a investiției a fost de aproximativ 13 milioane de lei.