Furnizarea apei potabile în Onești s-a reluat în seara zilei de luni, 31 octombrie, dar un mesaj primit din partea SC Apă Canal SA la ceas de noapte (n.r. – ora 21.35) este mai degrabă de natură să îngrijoreze, decât să liniștească.

Chiar dacă suntem informați că “de mâine dimineață (n.r. – 1 noiembrie) se intră în normal”, continuarea mesajului ne dă frisoane: “…dacă nu apar alte probleme la CRAB (n.r. – Compania Regională de Apă Bacău, societate care anunțase nu cu mult timp în urmă că va sista furnizarea apei în Onești din cauza datoriilor de aproximativ un milion de euro acumulate de SC Apă Canal SA)”.

Concluzia care se desprinde din acest text este că avem de-a face cu un joc “de-a șoarecele și pisica” între mai multe entități (Apă Canal, CRAB, Primăria Onești) și că în criza apei oneștenii nu pot fi siguri de nimic, nici mâine, nici peste o săptămână sau peste un an.

Deși sistarea apei în Onești, în zilele de 30 și 31 octombrie 2016, a fost pusă pe seama unei avarii produse la Stația de tratare Cărăboaia, destui cetățeni înclină să creadă că această situație a apărut ca urmare a unei reglări de conturi între SC Apă Canal SA și CRAB.