Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești, Gelu Panfil, a solicitat declanșarea unei anchete pentru a se stabili dacă intervenția chirurgicală realizată acum o săptămână de medicul german Wilhem Friedl s-a făcut respectându-se prevederile legale.

Gelu Panfil (foto stânga) a cerut acest lucru în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al spitalului oneștean din data de marți, 21 martie a.c.

“Am demarat o anchetă cu privire la evenimentele apărute în presă legate de operația pe care doctorul Wilhem Friedl a efectuat-o la Onești. Evident, având în vedere atribuțiile Consiliului de Administrație, vom verifica legalitatea întregului proces. În acest sens, am făcut adrese către instituțiile abilitate (n.r. – Colegiu Medicilor și Casa Județeană de Asigurări) pentru a ne comunica dacă au fost respectate prevederile legale în materie. Probabil că într-o săptămmână vom avea rezultatul anchetei, pe care îl vom face public. În funcție de rezultat, vom lua măsurile ce se impun”, ne-a declarat președintele Consiliului de Administrație al unității spitalicești manageriată de dr. Oana Secară.

Chestionat cu privire la oportunitatea actului medical efectuat la Onești de chirurgul german, președintele Consiliului de Adminsitrație al Spitalului “Sf. Ierarh Dr. Luca”, Gelu Panfil a menționat că “nu avem competență în a verifica oportunitatea actului medical, acest aspect revenind exclusiv personalului de specialitate din cadrul spitalului”.

În urmă cu o săptămână, UNU PE TROTUȘ a prezentat, în exclusivitate, faptul că un reputat ortoped german, Wilhem Friedl – șeful Clinicii Ortopedie, Traumatologie și Chirurgia Mâinii din cadrul spitalului din Aschaffenburg – urmează să realizeze o intervenție chirurgicală la spitalul din Onești, constând în montarea unei proteze totale de șold. Pacientul specialistului german, care a venit împreună cu o altă somitate a medicinei, este vorba despre conf. dr. Paul Sârbu, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Spiridon” Iași, a fost soțul managerului spitalului din Onești.