Deși s-a născut și trăiește în București, avocatul Cătălin-Daniel Fenechiu, care a câștigat un mandat de senator din partea PNL Bacău la alegerile din decembrie anul trecut, a hotărât să-și deschidă cabinetul parlamentar la Onești.

Daniel Fenechiu a fost prima propunere a liberalilor băcăuani pentru Senat la alegerile parlamentare de astă-iarnă, înaintea oneșteanului Constantin Lazăr, care a fost abia a doua opțiune a organizației conduse de actualul deputat Ionel Palăr.

Cabinetul parlamentar al lui Fenechiu se găsește pe strada Dobrogeanu Gherea (cartierul Mal). De fapt, acesta a fost amenajat exact în locul în care a funcționat cabinetul fostului senator PPDD – UNPR – PSD Marcel Bujor.

Trebuie ca Bujor și Fenechiu să se fi înțeles rapid în privința acestui transfer, în condițiile în care cei doi au fost o vreme colegi de partid, la PPDD. În 2012, Bujor a fost ales senator pe listele fostului partid al lui Dan Diaconescu, în vreme ce Daniel Fenechiu a câștigat tot atunci un mandate de deputat.

Daniel Fenechiu (47 de ani) a ajuns senator din partea PNL după ce partidul pe care l-a înființat în 2015 și îl conduce în calitate de președinte – Partidul Național Democrat – s-a aliat cu liberalii la alegerile din decembrie 2016.

Potrivit declarației sale de avere din vara anului trecut, Daniel Fenechiu este proprietarul a unui număr de patru apartamente în București, care însumează o suprafață de 250 de metri pătrați.