UPDATE – 08.27: Petre Hăineală, directorul general adjunct al CRAB, ne-a spus că „noi am finalizat acea lucrare de intervenție pe conducta de aducțiune Dărmănești – Tg. Ocna – Onești încă de ieri, de la ora 15.00, dar, într-adevăr, procesul de umplere a sistemului durează ceva mai mult. Deoarece conductele sunt foarte vechi, iar asupra sistemului ar acționa o sarcină foarte mare dintr-o dată, este nevoie ca umplerea acestuia să se facă cu atenție, pentru a nu avea probleme mai mari. De altfel, această conductă urmează să fie înlocuită, pe fonduri europene, în perioada următoare”. 

Lucrările efectuate de CRAB în zona Dofteana (înlocuirea unui compensator corodat) au afectat o arie extinsă, cuprinzând toți beneficiarii de pe Ramursa Sud, și anume Târgu Ocna, Dofteana, Onești, Târgu Trotus, Pârgărești, Cașin, DPP Onești, SNAP Târgu Ocna, Chimcomplex Borzești, Carlacton Onești, Transgaz Onești, S.C. Cosna S.R.L., S.C. Oil Mig S.R.L., Hanul Dofteana și A.F. Ciucă, după cum se arată în anunțul CRAB, despre care UNU PE TROTUȘ a scris, eronat, că n-ar exista pe site-ul companiei.

UPDATE – 08.14: Contactat telefonic, directorul DPP, Ioan Paris, ne- declarat: “După ce în dimineața zilei de ieri am fost sunați de cei de la CRAB și anunțați de lucrarea pe care urmează să o efectueze, tot ieri, pe la ora 15.00, CRAB-ul a revenit cu un alt telefon și ni s-a transmis că au finalizat lucrarea și că vor începe procedura de reîncărcare a sistemului. Din ce știm noi, ar dura cam 12 ore această procedură, dar cel mai bine este să vorbiți cu cei de la CRAB, ei vă vor da informațiile cerute”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Deși furnizarea apei cu program a fost anunțată de SC Domeniul Public și Privat SA doar pentru ziua de miercuri, 22 martie, apa continuă să fie oprită și astăzi, joi 23 martie.

Interesant este faptul că cei de la Compania Regională de Apă bacău (CRAB) nu au anunțat nimic pe site-ul lor oficial cu privire la această întrerupere a furnizării apei, asta în timp ce DPP a semnalat că oprirea apei este determinată de efectuarea unei lucrări pe conducta de aducțiune Dărmănești – Tg. Ocna – Onești, mai precis înlocuirea unui compensator.

CRAB anunță pe site-ul său toate întreruperile de apă cauzate de efectuarea diferitelor lucrări, dar despre lucrarea de pe conducta de aducțiune care alimentează Oneștiul nu se pomenește nimic.

Inițial, oprirea a apei a fost anunțată doar pentru ziua de miercuri, 22 martie, și nu totală, ci parțială (4 ore s-a furnizat apă din rezerva Stației Cuciur).

Rămâneți alături de UNU PE TROTUȘ pentru a afla când va fi reluată furnizarea apei în Onești.