Urătorii din cartierul Vâlcele, din Tg. Ocna, nu au mai urcat pe scena amenajată în centrul orașului, în ultima zi a anului trecut, reporterii UNU PE TROTUȘ fiind informați inițial că motivul boicotului ar ține de faptul că Primăria nu le-ar fi achitat acestora pentru “prestație”.

În realitate, au semnalat mai mulți cititori ai ziarului, motivul protestului ține de activitatea administrației Șilochi, care nu și-ar fi făcut timp să rezolve niciuna dintre numeroasele probleme cu care se confruntă locuitorii orașului Tg. Ocna.

Una dintre nemulțumirile locuitorilor din cartierul Vâlcele este legată de starea drumului din zona Salinei, pe care administrația Șilochi nu a reușit să-l repare nici acum, deși s-au tot făcut promisiuni în acest sens.

De altfel, ziarul UNU PE TROTUȘ a semnalat problema în nu mai puțin de trei rânduri. Primul articol pe acest subiect a apărut în ediția print a ziarului, în toamna lui 2015, după care tema a fost reluată de încă două ori, după cum se poate vedea din link-urile alăturate. Titlurile articolelor sunt relevante în acest sens: “Drumul oaselor. Calea de acces către Salina Tg. Ocna a rămas o ruină, după ce autoritățile locale n-au fost în stare să gestioneze un sistem electronic banal”, “Duși cu zăhărelul! Drumul către Salina Tg. Ocna e bun doar în campaniile electorale”.

Revenind la protestul din ziua de 31 decembrie, trebuie menționat faptul că locuitorii orașului Tg. Ocna mai au multe alte nemulțumiri, considerând că edilul-șef Șilochi nu a făcut mai nimic pentru ei și pentru oraș în ultimii șase ani, de când acesta a revenit în fotoliul de primar, după un scurt intermezzo al patroanei de la Hotel Măgura, Floarea Ivanof.

În urmă cu nici două luni, locuitorii orașului Tg. Ocna au amențiat că vor bloca drumul către Salina dacă administrația continuă să întârzie să ia măsuri pentru repararea lui. Subiectul a ajuns inclusiv în media centrală, la știrile Pro TV.

Primarul Șilochi nu a putut fi contactat.