Oneștenii cărora nu le-au fost suficiente petrecerile de Crăciun și din noaptea de Anul Nou vor avea ocazia de încă o distracție pe cinste la finalul acestei săptămâni.

Ion Dumitrache, nume de scenă Nelu Ploieșteanu, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România, va susține un spectacol la pub-ul Old Friends, din Onești (strada Republicii nr. 62 A), pe 6 ianuarie, când creștinii ortodocși sărbătoresc Boboteaza.

Nelu Ploieșteanu va urca pe scenă începând cu orele 20.00, iar oneștenii care doresc să-l asculte “live”, cu un pahar de vin fiert în față, trebuie să se grăbească să-și facă rezervare, locurile fiind limitate.

În vârstă de 67 de ani, Nelu Ploieșteanu a început să cânte de la 18 ani, în satul natal – Ciorani, jud. Prahova, iar după ce a făcut armata, în 1970 s-a mutat în București, la o rudă. A continuat să cânte la restaurantele Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domnească, Caru’ cu Bere, iar în 1979 a plecat în primul său turneu în străinătate, cu Ansamblul Mugurelul, susținând spectacole în Franța, Italia, Belgia și Olanda.

Nelu Ploieșteanu a avut numeroase colaborări, cele mai importante fiind acelea cu actorii Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache.