Consilierii oneșteni au respins, cu unanimitate de voturi, în ședința ordinară din luna decembrie a anului trecut, cererea de prelungire a concesiunii terenului pe care se află clădirea fostului bar Faleza, ce făcea furori în anii ’90.

Proprietarul clădirii în care a funcționat fostul bar Faleza, astăzi transformată în spațiu de depozitare, a solicitat autorităților, fără succes, să-i fie prelungită concesiunea terenului de 1.500 de metri pătrați pentru încă 23 de ani.

Nici un consilier nu a fost de acord cu această cerere, astfel că respectiva clădire a intrat în posesia autorităților începând cu 24 decembrie 2017, dată la care a expirat ultimul contract de concesiune.

Arhitectul-șef al Primăriei Onești, Răzvan Dan Lixandru, a explicat că acea clădire nu se încadra în planul peisagistic al zonei, aceasta urmând a fi complet reamenajată ca un spațiu de agrement destinat persoanelor de toate vârstele.

În zona fostului bazar din Onești ar urma să apară în perioadă următoare un soi de părculeț, cu multă verdeață, locuri de joacă pentru copii și care să fie privit de cetățenii orașului și ca un loc de promenadă.

“Mă bucură faptul că după atâția ani s-a gândit cineva să amenajeze și această zonă, care arăta și încă aduce cu o mare groapă de gunoi, mai ales în zona pe care o ocupau comercianții din Republica Moldova. Iar clădirea la care vă referiți trebuia și ea dărâmată odată și-o dată, la fel și anexele alea care mai sunt pe-acolo și care dau foarte urât, strică complet imaginea. Știu că foștii comercianți din bazar s-au împrăștiat fiecare pe unde a putut, dar nici cu gheretele alea de tablă nu se mai putea sta la infinit, a comentat un oneștean care locuiește peste drum de bazar, pe strada Cașinului.

Concesiunea suprafeței de 1.500 de metri pătrați care acum va fi eliberată fusese atribuită în vederea realizării unui complex de alimentație publică și agrement, numai că după închiderea barului Faleza, acum mulți ani, clădirea respectivă se transformase în depozit.