Inculpatul I.A., din Onești, se face vinovat de faptul că a deschis contul bancar în care ajungeau banii pe care îi plăteau victimele în schimbul mașinilor pe care le “cumpărau” de pe site-ul mobile.de, în urma escrocheriilor.

Potrivit desteptarea.ro, oneșteanului i s-a înfundat după ce un cetățean neamț a reclamat faptul că nu i–a mai fost livrată mașina de lux pe care o cumpărase de pe site-ul www.mobile.de, un Ferrari second-hand, model 360 Spider Cabrio Roadster, pe care escrocul (persoană încă neidentificată) îl scosese la vânzare la un preț de chilipir, 54.300 de euro.

Oneșteanul I.A., mai menționează sursa citată, a contribuit la frauda informatică în momentul în care a acceptat, în schimbul sumei de 3.000 de euro, să deschidă un cont la o bancă din Slovacia, în care erau virați banii proveniți din escrocheriile făcute de autorul fraudei informatice, prin vânzări de mașini fictive.

I.A., din Onești, a recunoscut faptele și a decis să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției prin care s-a stabilit o pedeapsă de 2 ani de închisoare, cu suspendare, mai menționează desteptarea.ro.

Frauda informatică a fost comisă în 2009, dar dosarul, ajuns pe rolul Tribunalului Vâlcea, încă se judecă. Tribunalul Vâlcea a admis acordul de vinovăție în forma încheiată, dar decizia nu este definitivă.

Între timp, cetățeanul neamț păgubit a decedat.