A mai trecut un an și târgocnenii tot nu văd rezolvată problema drumului care duce spre Salina, cel mai important obiectiv turistic al orașului care se intitulează, pompos, și stațiune.

În 2015, așadar acum 2 ani, UNU PE TROTUȘ publica (n.r. – la propriu, pentru că ziarul apărea atunci pe print) un articol legat de acest subiect, sub titlul “Sare pe coada turiștilor”.

Ștefan Șilochi, primarul în funcție al orașului Tg. Ocna, care avea să câștige un nou mandat la alegerile din iunie 2016, spunea atunci că “este cel mai important drum din orașul nostru, iar la ora actuală avem proiectul finalizat, este și achitat”.

De atunci au trecut doi ani, dar drumul, care altfel nu măsoară nici măcar un kilometru, a rămas la fel, adică plin de hârtoape, numai bune cât să-ți rupi mașina în două și să tai pofta turiștilor care ar vrea să ajungă la Salina.

Anul trecut, în decembrie, reporterii UNU PE TROTUȘ au reluat subiectul, după ce s-a constatat că funcționarii responsabili din cadrul Primăriei Tg. Ocna au făcut-o de oaie, care a determinat anularea procedurii prin care s-ar fi atribuit lucrările de modernizare.

În acest fel, între pozele făcute drumului spre Salina Tg. Ocna în urmă cu 2 ani și una de astăzi nu este nicio diferență (foto mic 1 – realizată în 2015, foto mic 2 – 2017).

Târgocnenilor care au tot fost duși cu zăhărelul în această problemă nu le rămâne decât să aștepte alegerile locale din 2020, când modernizarea drumului de acces spre Salina se va regăsi cu siguranță în pliantele electorale ale candidaților la primărie. Măcar atunci vor vedea și ei cum ar putea arăta acest drum, presupunând că cineva va realiza și o machetă a obiectivului.