Ziua Îndrăgostiților prilejuiește o întâlnire la nivel înalt, la sediul Primăriei Onești, între autoritățile locale oneștene și reprezentații tuturor entităților județene care ar putea rezolva criza apei, este vorba despre Prefectura Bacău, Consiliul Județean bacău, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Bacău (ADIB), Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), SC Domeniul Public și Privat SA Onești (DPP), SC Apă Municipal SA Onești și SC Apă Canal SA Onești.

Aceștia se vor întâlni începând cu orele 14.00, în sala de ședințe a Primăriei Onești, pentru a dezbate împreună în vederea găsirii unor soluții pentru ca serviciul de apă și canalizare să funcționeze în municipiul Onești în parametri normali. Serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare este o activitate vitală pentru asigurarea condițiilor de viață a comunității locale precum și pentru sănătatea publică și protecția mediului. Preluare acestui serviciu de către autoritățile locale și gestionarea directă prin SC Domeniu Public și Privat Onești SA, societate la care unic acționar este Municipiul Onești reprezentat de Consiliul Local Onești, a scos la iveală o serie de probleme majore”, se arată în comunicatul remis presei de Primăria Onești.

Este de notorietate faptul că de ani buni oneștenii au parte de unul dintre cele mai proaste servicii de apă din țară, timp în care plătesc totuși un preț foarte ridicat. Din decembrie 2016, serviciul de apă și canalizare al orașului a trecut în administrarea DPP, însă acest lucru nu a adus și o îmbunătățire a lui, oneștenii continuând să primească apă cu porția. Mai mult decât atât, bugetul DPP a fost deja dat peste cap după preluarea acestui serviciu, numai în prima lună de activitate Secția Apă-Canal înregistrând pierderi de circa 130.000 de euro.

 

Reporterii UNU PE TROTUȘ vă vor ține la curent pe parcursul zilei, în timp real, cu rezultatul întrevederii care va avea loc în criza apei, în sala de ședințe din cadrul Primăriei Onești.