Anul acesta, Ziua Îndrăgostiților nu se mai sărbătorește chiar peste tot în lume. Împotriva perechilor de îndrăgostiți dintr-o țară din Asia acționează, de ieri, un ordin emis de Înalta Curte de Casație și Justiție a statului respectiv, care interzice cu desăvârșire orice manifestare în acest sens.

Potrivit CNN, Înalta Curte de la Islamabad a emis, ieri (n.r. – luni, 13 februarie), un ordin prin care sărbătorirea Zilei Îndrăgostiților a fost interzisă pe tot teritoriul Pakistanului, motivul principal fiind că această sărbătoare este imorală și contravine învățăturilor Islamului.

Ordinul prevede interzicerea afișării de reclame atât online, cât și în paginile publicațiilor care să promoveze această zi. Totodată, vânzarea oricăror produse care sunt asociate Zilei Îndrăgostiților este interzisă, la fel și marcarea sărbătorii în orice spațiu de pe teritoriul țării care aparține de guvern.

Pentru a se asigura că aceste norme nu vor fi încălcate, Înalta Curte de la Islamabad a cerut Autorității de reglementare a media online din Pakistan să monitorizeze strict aceste platforme.