Funcția de manager al Spitalului Municipal “Sf. Ierarh dr. Luca” Onești, ocupat în prezent de medicul Oana Secară, nu pare a fi foarte atractivă, dacă ținem cont că la finalul perioadei de înscrieri la concurs comisia de examinare nu are pe masă decât un singur dosar.

Ieri a fost ultima zi în care s-au putut face înscrieri, dar nimeni nu și-a mai manifestat intenția de a ocupa postul de manager al spitalului oneștean, în afara medicului Oana Secară, care deține această funcție în prezent.

La un moment dat se vorbea despre faptul că medicul chirurg Dan Bandea ar putea fi interesat să ocupe acest post. Până la urmă, ginerele preotului protopop Constantin Alupei nu doar că nu s-a înscris la concursul pentru funcția de manager, dar nu a preluat nici măcar interimatul postului de director medical, rămas vacant după ce doctorului Adrian Brânzaniuc (foto) i-a expirat mandatul.

Bandea părea principalul favorit să vină ca interimar pe postul de director medical al spitalului oneștean, dar acest lucru nu s-a întâmplat.  Începând cu data de 1 februarie, directorul medical al Spitalului Municipal “Sf. Ierarh dr. Luca”, e drept că deocamdată cu titlu interimar, este medicul chirurg Rodica Tărcuță. Noul director medical al unității spitalicești din Onești este, așadar, coleg de secție cu medicul Dan Bandea. Medicul Rodica Tărcuță are competență pe chirurgie laparoscopică.

Revenind la concursul pentru funcția de manager, acesta va avea loc în zilele de 20 și 21 februarie și va consta într-o probă scrisă și o probă de susținere a proiectului de management.

Sub conducerea Oanei Secară, spitalul din Onești a înregistrat un progres remarcabil, atât din punct de vedere tehnic (Compartimentul Primiri Urgențe a fost reconstruit de la zero, alte secții au fost renovate și dotate cu aparatură corespunzătoare), cât și al personalului medical (peste de 30 de medici specialiști au venit la spitalul din Onești în ultimii ani).