Președintele României, Klaus Iohannis, și premierul Sorin Grindeanu au avut o întrevedere pe tema bugetului, la invitația șefului statului, la Palatul Cotroceni. Alături de Grindeanu a mai fost invitat să ia parte la discuții și ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan.

La finalul întrevederii, președintele Iohannis s-a arătat îngrijorat față de felul în care ar urma să arate bugetul pe anul 2017. “Bugetul, la o prima analiză pe care am făcut-o, este unul problematic şi riscant. Se prevăd venituri care, după părerea mea, sunt supraevaluate. Pe de altă parte, se prevăd cheltuieli foarte mari. Există riscul real să se depăşească deficitul de 3 la sută. Nu putem să nu vedem că aici avem de a face cu o sumă extraordinar de mare la aşa numitele credite de angajament. Sunt credite de angajament prevăzute în valoare de 54 de miliarde, care vor apăsa asupra bugetelor din anii următori. Toate aceste lucruri le-am transmis guvernului, care are un punct de vedere propriu pe care îl va transmite şi în spaţiul public”, a declarat șeful statului.

Iohannis nu s-a decis dacă va promulga Legea Bugetului de Stat, ori dacă proiectul de lege va fi trimis din nou în Parlament. Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu și Viorel Ștefan au mai avut o întrevedere în acest an pe tema bugetului, tot la Palatul Cotroceni, pe 11 ianuarie.