Nu a mai rămas mult până când unitatea de producție pe care Autoliv România o va deschide la Onești va deveni funcțională. Constructorul muncește în ritm susținut pentru a putea preda lucrarea la timp, conform înțelegerii.

La o primă vedere, n-ar mai fi multe de făcut, până când cei de la Autoliv își vor aduce utilajele și echipamentele proprii. Partea electrică a fost rezolvată, ușile au fost puse pe poziție ori urmează a fi montate. Deși culorile Autoliv sunt alb-albastru, ușile de intrare/ieșire în clădire cât și cele din interiorul acesteia au fost vopsite în vișiniu. Constructorii cu care reporterii UNU PE TROTUȘ au stat de vorbă și care munceau de zor ne-au spus că “totul trebuie să fie gata până la sfârșitul lunii. Termenul de predare al lucrării este 28 februarie. Ne vom încadra în timp fără probleme”.

Din ceea ce ne-am dat seama, firma care s-a ocupat de amenajarea halelor în care își vor desfășura activitatea viitorii angajați ai unității de producție Autoliv de la Onești nu se va ocupa și de instalarea mașinăriilor la care se va lucra efectiv. Muncitorii găsiți la fața locului ne-au mai spus că Autoliv a închiriat toată fosta fabrică de lapte de pe strada Gării. Spațiile erau în majoritate nefolosite de mai mulți ani și se prezentau într-o stare avansată de degradare, fapt pentru care a fost nevoie de o intervenție susținută, fiind îndepărtate tone de moloz.

Dacă termenul până la care va fi predată lucrarea de amenajare a clădirilor (interior și exterior) este de 28 februarie, este de presupus că unitatea de producție Autoliv de la Onești își va deschide porțile până cel mai târziu la sfârșitul lunii martie, așa cum și-a propus, de altfel, board-ul de conducere al companiei specializată în producerea de echipamente de siguranță auto.

UNU PE TROTUȘ a anunțat pe 10 noiembrie 2016, în exclusivitate, faptul că Autoliv România va deschide un punct de lucru la Onești. Autoliv România este subsidiară a companiei multinaționale Autoliv, numai în țara noastră având aproape 10.000 de angajați. Inițial, reprezentanții Autoliv se înțeleseseră cu omul de afaceri oneștean Florin Pușcalău, însă afacerea a picat din cauze independente de voința celui din urmă.

Fabrica Autoliv de la Onești, în cadrul căreia principala activitate va fi învelirea volanelor în piele, va avea pentru început un număr de circa 300 de angajați, urmând ca până la sfârșitul anului viitor acesta să ajungă la 700.