UPDATE – 13.46: Cod galben de ninsori în Moldova, în intervalul 07 februarie, ora 15.00 – 08 februarie, ora 11.00. “În intervalul menţionat în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, precum și în zona de munte a judeţelor Bacău şi Vrancea va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă de 10…20 cm”, se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie.

După câteva zile cu temperaturi mai mari decât normalul acestei perioade, în țara noastră se va reinstala vremea rece, iar în regiunea Moldovei sunt anunțate ninsori.

În intervalul 7 februarie – 9 februarie, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile. Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia și în zonele deluroase și montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30-40 l/mp.

Pe parcursul zilei de marți, 7 februarie, va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei și zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile.

Începând din cursul nopții de marți spre miercuri (7/8 februarie), în cea mai mare parte a Moldovei și în zona de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În restul teritoriului vor fi precipitații mixte, iar în sud-estul țării, începând din după-amiaza zilei de miercuri (8 februarie), treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, cu viteze ce vor depăși la rafală 50-55 km/h.

Trecător și pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei și în Bărăgan.

În Onești, temperaturile pe timpul zilei vor rămâne negative. Maxima diurnă nu va crește peste minus 4 grade Celsius, în timp ce pe timpul nopții temperaturile vor atinge valori minime de minus 11 grade Celsius.