Din cauza pierderilor foarte mari care se înregistrează pe rețeaua de apă și canalizare a orașului, administrația publică oneșteană a luat măsura raționalizării apei, dar asta nu este tot.

“Primesc cu îngrijorare ceea ce se întâmplă la vecinii noștri, în Tg. Trotuș și la Pârgărești, care au rămas fără apă de două săptămâni, de aceea susțin că se impun luarea mai multor măsuri clare. Raționalizarea apei a fost o primă măsură pe care au luat-o cei responsabili  pentru a limita pierderile, dar trebuie să se acționeze mai departe, pentru că situația este gravă, sunt pierderi de aproape 75%”, a declarat primarul Nicolae Gnatiuc, în cadrul ședinței extraordinare de azi (n.r. – luni, 6 februarie) a CL Onești.

O altă măsură care urmează a fi luată pentru limitarea pierderilor financiare (numai în prima lună de activitate, secția apă-canal din cadrul DPP a înregistrat pierderi de aproape 130.000 de euro!!!) îi privește pe cei 150 de angajați preluați de DPP de la SC Apă Canal SA.

Astfel, acestora ar putea să le fie reduse salariile (nu se știe deocamdată în ce procent)! Chiar dacă această decizie ar urma să fie luată de executivul DPP, edilul-șef al orașului a ținut să facă următoarele precizări: “Nu este normal ca fondul lunar de salarii pentru cei 150 de angajați pe care i-am preluat de la SC Apă Canal SA să fie de 410.000 de lei, în condițiile în care pentru un număr mai mult decât dublu de angajați ai DPP, asta însemnând circa 365 de salariați,  fondul de salarii, cu tot cu contribuții, este de 600.000 de lei! Prin urmare, pentru reducerea pierderilor se analizează posibilitatea  de a reduce salariile oamenilor preluați de la SC Apă Canal SA”.

Primarul Nicolae Gnatiuc este convins că rețeaua de apă a Oneștiului este căpușată de foarte mulți consumatori, persoane fizice și juridice, care raportează o cantitate de apă mult mai mică decât cea pe care o consumă în realitate.