Conducerea SC Domeniul Public și Privat SA Onești (DPP), societate care administrează în prezent rețelele de apă și canalizare ale Oneștiului, a declanșat în aceste zile o operațiune care îi vizează pe locuitorii cartierului Slobozia bănuiți că fură apă din sistem.

Rețeaua de apă din cartierul Slobozia nu are decât cinci ani de când a fost realizată, dar, chiar și așa, pierderile de apă înregistrate în această zonă a orașului ating aproape 50%. “Contorul principal indică o cantitate de circa 1.300 de metri cubi de apă pe lună, în timp ce totalul raportat de locuitorii din Slobozia se învârte undeva în jurul valorii de 700 de metri cubi. Nu se poate ca pe o rețea relativ nouă, de numai cinci ani, pierderile să fie atât de mari!”, a spus directorul general al DPP, ing. Ioan Paris.

Pentru a vedea exact ce se întâmplă, mai multe echipe formate din angajați ai DPP vor lua la puricat tot cartierul Slobozia. Toată lumea este convinsă că există mai multe persoane care pur și simplu fură apă din rețeaua de alimentare, așa explicându-se diferența foarte mare dintre cantitatea de apă furnizată de DPP și cea raportată de locuitorii din Slobozia.

Cei care vor fi prinși în neregulă riscă să se aleagă cu dosare penale.