Minivacanța de Rusalii ține cinci zile, de joi, 1 iunie, până marți, 5 iunie, când se va reveni la lucru și vor fi reluate cursurile în școli. Regimul termic în zona Moldovei, în aceste zile de vacanță, se va situa în parametri specifici perioadei.

Dacă pentru următoarele două săptămâni (29 mai – 11 iunie), meteorologii au anunțat vreme caldă, în unele zone temperaturile depășind valorile normale pentru această perioadă, în minivacanța de Rusalii (1-5 iunie) vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

În zona Moldovei, până la mijlocul primei săptămâni de prognoză, vremea va deveni deosebit de caldă. Ulterior, temperatura aerului va marca o scădere, astfel încât regimul termic se va apropia de cel ce ar fi specific perioadei. Mediile maximelor se vor încadra între 21 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 31 mai. Valorile medii ale minimelor vor fi cuprinse între 10 și 14 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, tendința temperaturii aerului va fi de creștere, însă ușoară și treptată, iar majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze vor fi apropiate de cele normale în această perioadă din an. În medie, vor fi maxime cuprinse între 22 și 26 de grade și minime între 9 și 13 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată la sfârșitul primei săptămâni și pe parcursul celei de-a doua. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate în perioadele 31 mai — 2 iunie și 5 – 7 iunie.

Pe litoral, probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în perioada 1 — 3 iunie, când și cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

La munte, manifestări specifice instabilității atmosferice sunt de așteptat îndeosebi după-amiaza și la începutul nopților, cu o frecvență mai mare începând cu data de 1 iunie, iar cantități de apă mai însemnate se pot cumula în special în intervalele 1 – 3 iunie și 5 – 7 iunie.