Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), care la un moment dat părea operatorul regional cel mai îndreptățit să preia serviciul de alimentare cu apă al Oneștiului, nu traversează vremuri foarte bune.

La finalul ședinței Consiliului Local Bacău de ieri, directorul CRAB, Ioan Bejan a spus că începând cu anul 2018 se va intra pe pierderi, din cauza salariilor foarte mari și a excedentului de personal”, după cum menționează desteptarea.ro.

Potrivit sursei citate, CRAB are în prezent un număr de 740 de angajați, iar asupra directorului Bejan se fac presiuni din diverse direcții. Sindicatele cer tot timpul majorări salariale, fiindcă așa a fost întocmit contractul colectiv de muncă. Este cancerul din interiorul Companiei”, a mai spus directorul CRAB.

CRAB a fost mult timp prima variantă pentru municipalitatea oneșteană în vederea delegării serviciului de apă și canalizare al orașului, însă compania băcăuană nu a părut foarte interesată să preia acest serviciu.

În aceste condiții, astăzi, în ședința Consiliului Local Onești, se va oficializa delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu apă și canalizare al Oneștiului către compania RAJA Constanța, cel mai mare operator regional din țară.

Sursa foto: Ziarul de Bacău