Vacanța a luat sfârșit pentru jucătorii de la Viitorul Curița, care s-au reunit, în această după-amiază (n.r. – luni, 22 ianuarie), la stadionul CSM din Onești, în vederea pregătirii celei de-a doua părți a sezonului 2017-2018.

La reunire a fost prezent și Adrian Gheorghiu (36 de ani, foto nr. 2), fost jucător la FC Vaslui, FCM Bacău și Ceahlăul, cu peste 200 de meciuri în Liga 1, cel mai important transfer realizat de Viitorul Curița, anunțat în exclusivitate de UNU pe Trotuș încă de anul trecut (detalii AICI).

Gheorghiu s-a operat de menisc în urmă cu două luni, dar este convins că până la ora startului returului de campionat (programat pe 3 martie) se va fi recuperat complet și va fi în cea mai bună dispoziție de joc.

“Gheorghiu poate fi antrenorul din teren al echipei”, a spus Costică Ene, tehnicianul cășunenilor.

 Achiziții importante de la liga a 2-a și de la liderul seriei I a Ligii a 3-a

Pe lângă Adi Gheorghiu, sub comanda lui Costică Ene au mai fost prezenți alți trei jucători noi, și ei cu o experiență importantă la nivelul ligilor a 2-a și a 3-a. Este vorba despre George Maxim (26 de ani, mijlocaș stânga), care a venit de la Știința Miroslava, din Liga a 2-a, Denis Botezatu (23 de ani, mijlocaș central), tot de la Miroslava, și de Tudorel Tudorache (23 de ani, atacant), de la Aerostar (liderul seriei I a Ligii a 3-a).

“Prin venirea acestor jucători, eu cred că vom aveam mult de câștigat la capitolele valoare de grup și experiență. Toți au venit din postura de titulari la echipele la care au evoluat, și sper să ne ajute la formarea unui grup puternic. Au fost primiți bine de ceilalți băieți, mai ales că se știau între ei”, a precizat Costică Ene.

Prin venirea lui Botezatu și a lui Tudorache, numărul jucătorilor oneșteni din lotul Viitorului a ajuns la opt. Botezatu și Tudorache sunt oneșteni get-beget și au făcut primii pași în fotbal sub îndrumarea profesorului Emil Nistreanu, la clubul Deea.

Jucătorii prezenți la reunire: Marian Crăciun, Alexandru Duță, Dragoș Ardeleanu, Daniel Sitaru, Ștefan Irimia, Cosmin Blănaru, Bogdan Corman, Vlad Grigore, Rareș Mihalache, Mihai Toader, George Șchiopu, Vlad Flenchea, George Folia, Vasile Padovei, Adrian Gheorghiu, Denis Botezatu, Tudorel Tudorache, George Maxim și juniorii George Marcu, Marius Chiuchiu și Alex Andrei.

Au absentat de la reunire Vlad Grigore și Alexandru Duță, ambii motivat.

Viitorul Curița are deja stabilite patru partide de verificare: cu CSM Focșani (31 ianuarie și 11 februarie, primul în deplasare, celălalt la Onești), cu CSM Piatra Neamț, continuatoarea Ceahlăului, (17 februarie – nu s-a stabilit încă locul de desfășurare, dar cel mai probabil jocul va avea loc la Onești) și cu Aerostar Bacău (24 februarie, deplasare).

“Căutăm ca până la startul returului să mai perfectăm cel puțin două jocuri de pregătire, suntem în discuții cu mai multe echipe din ligile a 2-a și a 3-a, a adăugat Ene.

Programul echipei în perioada următoare va consta în patru antrenamente pe săptămână, în care Costică Ene va pune accentul pe pregătirea fizică.