Mihai Fudulache, finanțatorul echipei Viitorul Curița, și Costică Ene, antrenorul principal al cășunenilor, au stabilit strategia pentru returul campionatului, iar în acest sens a fost deja antamat un jucător cu mare experiență la nivelul Ligii 1, care urmează să aducă un plus de valoare incontestabil grupării “roș-albe”.

Mijlocașul dreapta Adrian Gheorghiu (foto mic), fost jucător la FC Vaslui, FCM Bacău și Ceahlăul Piatra Neamț, este cea mai recentă achiziție a celor de la Viitorul Curița.

În vârstă de 36 de ani, Adrian Gheorghiu are o vastă experiență acumulată la cel mai înalt nivel, jucătorul originar din Roman având nu mai puțin de 232 de prezențe în Liga 1, în care a marcat 17 goluri.

Cele mai multe meciuri în Liga 1, Adrian Gheorghiu le-a disputat în tricoul formației FC Vaslui, în perioada în care gruparea patronată la vremea respectivă de Adrian Porumboiu era o forță a campionatului, reușind să încheie pe podium trei ediții la rând ale Ligii 1 (2009-2010, 2010-2011 și 2011-2012).

Adrian Gheorghiu și-a dat deja acordul pentru a evolua la Viitorul Curița din retur, alegerea acestuia nefiind chiar întâmplătoare. Gheorghiu are bunici în comuna Cașin, iar în momentul în care Mihai Fudulache i-a propus să îmbrace tricoul Viitorului, mijlocașul dreapta a spus “Da” fără nicio ezitare.

“Așa am ocazia să fac și eu ceva pentru comunitatea din care fac parte și bunicii mei, și mă bucură că am primit această ofertă la care nu mă așteptam”, i-a spus Gheorghiu lui Fudulache, în clipa în care cei doi au bătut palma.

Adrian Gheorghiu este un jucător de mare travaliu, foarte tehnic, care probabil că ar fi avut un traseu și mai notabil în fotbalul românesc și chiar internațional dacă nu s-ar fi confruntat cu tot felul de accidentări, unele dintre el destul de grave, care aveau să-l scoată timp îndelungat din circuitul competițional.

Adrian Gheorghiu și-a trecut în palmares un titlu de vicecampion al României (cu FC Vaslui, în 2012) și o finală de Cupă (în 2010, scor 4-5, la penalty-uri, cu CFR Cluj).

La FC Vaslui, Adrian Gheorghiu a jucat alături de fotbaliști precum Lucian Sânmărtean, brazilienii Wesley și Adailton, Ousmane N’Doye, Nicușor Stanciu, Mike Temwanjera.

În cupele europene, Gheorghiu a adunat șase prezențe, fără a marca vreun gol.

Viitorul Curița a încheiat turul campionatului județean pe locul secund, la 6 puncte în spatele formației Gauss Bacău.