În urma acţiunii din data de 20.01.a.c, desfăşurată pe lacul Galbeni, jandarmii din cadrul Detașamentulului 1 Mobil împreună cu voluntari din cadrul Centrului Regional de Ecologie Bacău au surprins în flagrant trei persoane care pescuiau cu ajutorul unor plase .

Au fost confiscate 5 plase de tip monofilament în lungime totală de 300 metri și o barcă, iar cantitatea găsită asupra acestora de 141 de kilograme de peşte a fost redată mediului natural.

În cauză jandarmii au întocmit pe numele făptuitorilor dosare cu acte de constatare sub aspectul comiterii unor fapte susceptibile infracţiunilor de deținere fară documente legale a peștelui precum și deținerea sau folosirea la pescuit,de către persoane neautorizate, a unor unelte interzise de lege, infracțiuni prevăzute de ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 23 din 5 martie 2008(*actualizată*)privind pescuitul şi acvacultura .

Dosarele vor fi înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău va acţiona, şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.

Sursa: comunicat de presă Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău

Sursa foto: C.R.E. Bacău