Tehnostrade SRL Bacău, una dintre cele două mari companii deținute de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu în domeniul infrastructurii rutiere, cealaltă fiind UMB Spedition, a încasat a doua cea mai mare sumă de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în 2017, potrivit unei analize realizate de jurnaliștii de la zf.ro.

Tehnostrade SRL Bacău, firmă care lucrează, alături de UMB Spedition, la lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva  sau A3 Câmpia Turzii – Tg. Mureș, a încasat anul trecut de la CNAIR suma de 55,6 milioane de lei, doar italienii de la Salini Impregilio încasând mai mult (56 de milioane de lei), notează sursa citată.

Și italienii de la Salini Impregilio lucrează tot la autostrada Lugoj – Deva.

Din cele mai mari 50 de plăți realizate de către compania națională de drumuri și autostrăzi, 33% au mers către constructorii din România, restul fiind împărțiți între italieni, austrieci, spanioli, francezi și greci. Dorinel Umbrărescu a rămas și anul trecut cel mai bine plătit drumar român”, scriu jurnaliștii de la zf.ro.

În toamna anului trecut, omul de afaceri Dorinel Umbrărescu a revenit în forță în domeniul construcțiilor de șosele, după ce în urmă cu doi ani își anunța retragerea, spunând că după finalizarea contractelor în derulare intenționează să închidă firmele de construcții, deoarece pe această piață n-ar mai fi loc și pentru firmele românești.