Ionuț Bălan, fost fotbalist la FC Onești, nu a stat prea mult pe gânduri când a recepționat apelurile disperate ale unui șofer român rămas în pană cu mașina, în apropiere de Nottingham, Anglia.

Nu chiar toți oamenii sunt imuni la suferința și nevoile celor din jur. În aceste vremuri grele, în care mulți dintre semenii noștri preferă să întoarcă privirea când trec pe lângă unul de-al lor aflat la pământ, la ananghie, mai apare câte un bun samaritean care ne face să simțim/credem că nu suntem pierduți cu totul. Numele unuia dintre aceștia: Ionuț Bălan.

Potrivit relatărilor lui Florin Cruceanu, un tânăr din localitatea Broșteni, județul Neamț, care își câștigă existența lucrând ca șofer la o firmă de curierat din țară care desfășoară și servicii internaționale, oneșteanul Ionuț Bălan a sărit în ajutorul său când nici un alt conațional nu a catadicsit măcar să oprească la gesturile sale disperate.

“Astăzi (n.r. – duminică, 21 ianuarie), am avut ocazia să cunosc un om extraordinar. Rămas de astă-noapte fără baterie și căldură într-o parcare pustie pe A1, în Marea Britanie, pe punctul de a îngheța de frig am cerut ajutor pe un grup colegilor români care se aflau în tranzit prin zonă. Deși la ora 05.00 eram în drum, cu cablurile pregătite, colegii români au trecut pe lângă mine fără să observe semnele mele disperate, făcute cu cablurile de curent în mână. Însă salvarea a venit de la Ionuț Bălan. Deși era week-end, era prima oră a dimineții și ziua sa liberă, ce o putea petrece cu familia, a fost singurul care a sărit în ajutorul meu. Deși era la o distanță de 130 de km, nu a ezitat să îmi ofere ajutorul. A rugat soția să facă un ceai fierbinte pentru mine și a venit direct în locul unde mă aflam. M-a ajutat să-mi pornesc mașina, după care m-a dus și mi-a oferit o masă caldă să îmi revin. Respect dl. Ionuț Bălan și multă sănătate familiei acestuia, a scris Florin Cruceanu pe facebook, postare care a adunat deja zeci de like-uri și mesaje apreciative la adresa lui Ionuț Bălan.

În vârstă de 35 de ani, oneșteanul Ionuț Bălan locuiește și muncește de câțiva ani buni în Anglia, unde s-a stabilit împreună cu familia.

În urmă cu circa 15 ani, când îmbrăca tricoul echipei FC Onești, evoluând pe postul de mijlocaș central, Ionuț Bălan era considerat de profesorul Ioan Sdrobiș, antrenorul echipei de atunci, unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului oneștean. Ionuț Bălan mai are un frate, Cătălin Bălan, care a făcut și el fotbal, ca portar, fiind convocat în mai multe rânduri la naționalele României de juniori.

Sursa foto: facebook/Florin.Cruceanu